Volg Radio TOS ook op

facebooktwitter

Podcast

Een groot onderhoud voor Turnhout

Volgens Open VLD is er in de loop van de laatste jaren weinig in structureel onderhoud geïnvesteerd. Verloederde pleinen, gaten in de straten en een Stadspark dat dringend aangepakt moet worden. Er is groot onderhoud nodig voor Turnhout, zegt Bart Voordeckers in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Verkiezingsprogramma N-VA Turnhout

Volgens lijstrekker en Vlaams Parlementslid Paul Van Miert is "Ambitie" het woord dat alles samenvat in verband met het verkiezingsprogramma van N-VA Turnhout. Niet alleen de grote uitdagingen maar ook de problemen die de Turnhoutenaar elke dag opnieuw ervaart, moeten aangepakt worden, zegt Paul Van Miert in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Opleiding tot persoonlijke assistent voor mensen met een beperking

Personen met een beperking beheren zelf hun budget om ondersteuning te betalen. Ze zijn hiervoor op zoek naar competente persoonlijke assistenten. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK in Geel organiseert vanaf september voor de tweede keer de opleiding "Persoonlijke assistentie", zegt Els Kuppens in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Het CD&V-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen

CD&V stelde het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 voor. Lijsttrekker Francis Stijnen vertelt er ons meer over in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Nieuw dienstencentrum en 60 betaalbare assistentiewoningen

De Raad van Beheer van Zorggroep Orion gaf op 26 juni groen licht voor de plannen om in het toekomstige Pioniersgebouw in Turnhout 60 betaalbare assistentiewoningen en een lokaal dienstencentrum uit te bouwen. Luc Op De Beeck geeft meer uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Binnenring gesloten in augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op donderdag 9 augustus met werkzaamheden op de ring in Turnhout tussen de kruispunten van de Steenweg op Antwerpen en de Steenweg op Gierle. Het wegdek van de binnenring krijgt er een opknapbeurt, zegt Mr. Schoenmaeckers van AWV in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Café Central gesloten

Na controle bleek dat de exploitatievergunning van Café Central op de hoek van de Merodelei en de Stationstraat in Turnhout niet meer geldig is. Het café werd gesloten, zegt burgemeester Eric Vos in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Conformiteitsattest wordt verplicht in Turnhout

De gemeenteraad besliste op 25 juni om de conformiteitsattest voor alle huurwoningen op het grondgebied van Turnhout te verplichten. Dat conformiteitsattest is een officieel document dat na een controle ter plaatse wordt afgeleverd, zegt schepen Peter Segers in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Werken aan de nieuwe fietsas bijna afgerond

In Turnhout is de Brugstraat, het Robsonplein en de Tramstraat na een grondige heraanleg opnieuw open voor alle verkeer. De aannemer rondde de werken een week vroeger af dan verwacht. Na het bouwverlof plaatst de aannemer de verkeersborden en wordt de wegmarkering aangebracht, zegt schepen Marc Boogers in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Gezellig picknick op dinsdag

Het is bijna traditie ondertussen. In de zomervakantie kan je op elke dinsdag tussen 12 en 15 uur komen picknicken in Turnhout. Breng je lunchpakket mee en geniet van gratis randanimatie. Kristien Sysmans, van Toerisme & UIT, geeft meer uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast