Volg Radio TOS ook op

facebooktwitter

Podcast

Geen onderhoudsplicht meer in Vosselaar

De gemeente Vosselaar heeft de zogenaamde onderhoudsplicht afgeschaft. Dat gebeurde op initiatief en na heel wat werk van SP.a. In Vosselaar is het niet meer nodig dat het OCMW bij kinderen van behoeftige ouderen aanklopt om het rusthuis te betalen, zegt Myriam Maes van SP.a Vosselaar in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Meer dan 1 miljoen voor het nieuwe ijssportcentrum

De VZW IJssportcentrum in Turnhout krijgt een subsidie van meer dan 1 miljoen euro. "Dat is schitterend nieuws", zegt schepen Hannes Anaf. "Het bewijst dat de intense samenwerking tussen de verschillende schaatsverenigingen en de Stad Turnhout vruchten afwerpt." Schepen Hannes Anaf geeft een woordje uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Schenk tijdens het Wintersalon kinderfietsjes aan de fietsbieb

De Turnhoutse fietsbieb leende sinds de start afgelopen zomer al meer dan 20 kinderfietsen uit. Daardoor is de voorraad flink geslonken. De fietsbieb doet daarom een oproep om nog bruikbare kinderfietsen te schenken. Schepen en vrijwilliger Luc Debondt geeft meer uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

De gele papiercontainer komt er aan

Tijdens de maand maart 2018 krijgt elke Turnhouts gezin een gratis gele papiercontainer. Ook handelaars en verenigingen kunnen er een aanvragen. Op de woensdagmarkt van 31 januari en op de zaterdagmarkten van 3 februari en 24 maart zal er telkens een mobiele infostand ter beschikking staan. Schepen Hannes Anaf geeft enkele woorden uitleg.

Beluister podcast

Light a candle

Er gebeuren vreselijke dingen in deze wereld. Misschien is dat altijd zo wel geweest, maar met de moderne communicatiemiddelen word je er met de neus bovenop gedrukt. Light a candle wenst met zijn jaarlijkse actie vrede op aarde aan alle mensen van goede wil. Jongerenpastor Laurens Van Geel geeft een woordje uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Stadsbestuur en horeca praten over WK voetbal

Het Turnhouts Stadsbestuur had vorige week een constructief overleg met de horeca over de uitzendplaats van het WK voetbal in 2018. Daarmee gaat het stadsbestuur in op de vraag van de horeca om terug naar de Grote Markt te keren. Burgemeester Eric Vos geeft meer uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Vibo verkoopt zijn gebouwen aan de ring

Vibo Turnhout, een school voor buitengewoon onderwijs, kan binnenkort afscheid nemen van de 130 containers. Na 14 jaar wachten heeft de overheid het licht op groen gezet voor een nieuwbouw. Toch wordt er slechts een deel gesubsidieerd. Om de rest te kunnen betalen worden de gebouwen van Vibo De Ring verkocht, zegt Gilbert Carpentier in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Is de ontslagronde bij Philips nodig?

Vorige week werd op een speciale ondernemingsraad van Philips aangekondigd dat de lampenfabrikant in de Turnhoutse vestiging opnieuw 78 jobs gaat schrappen. De PVDA dook in de jaarrekeningen van de multinational en kwam tot de vaststelling dat deze ontslagen niet nodig zijn. Wout Schafraet, lijsttrekker voor PVDA Turnhout, geeft meer uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

De toekomst van de oecumene 500 jaar na het begin van de reformatie

In het kader van de lezingsreeks "Christen-Zijn in de 21ste eeuw" geeft Prof. Dr. Peter de Mey op maandag 4 december 17 om 19 u 30 deze voordracht in de grote aula van de HIVSET-campus, Herentalsstraat 70, 2300 Turnhout. "Wat kunnen wij de wereld samen brengen" is zijn vraag. Dirk Godecharle blikt vooruit op deze voordracht.

Beluister podcast

Prijsuitreiking Turnhout gezien? Turnhout gevonden!

Tijdens de afgelopen zomermaanden organiseerde Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, zomerzoektochten doorheen Turnhout en omstreken onder de naam 'Turnhout gezien? Turnhout gevonden!'. De prijzen van deze fotozoektocht worden op 2 december in het stadhuis aan de Grote Mark uitgereikt. Freddy De Nert, voorzitter van Gezinssport Vlaanderen, geeft meer uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast